Főoldal Honlaptérkép Gyengénlátoknak
Az eseménynaptár megnyitása Az Egykör a facebook-on Az Egykör a YouTube-on

 

 

 

Elérhető a versenyről készült
összefoglaló kisfilm

Kedves Érdeklődők!

Bár a verseny véget ért, az eseményeit dokumentáltuk. Elkészült a kisfilm: aki szeretné megtudni, miért fontos a környezeti konfliktusok témája, miről is szólt és hogy zajlott a verseny, vagy csak szeretne nosztalgiázni egy kicsit, kattintson IDE.

Jó szórakozást! :)


Sikeres döntő a Corvinuson,

a második kör nyertese ismét Szeged

 

Kedves EgyKör-özők!

 

Sikeresen lezajlott a verseny döntője a Budapesti Corvinus Egyetemen 2014. június 20-án. A résztvevő csapatok reggeltől estig versenyeztek: a 8 órától 14 óráig zajlott a feladatmegoldás, 14.30-tól pedig a csapatok prezentáltak a zsűri előtt. 

 

A döntő résztvevői:

Körte (Kaposvári Egyetem), Hódok a mezőről (Szegedi Tudományegyetem), Zöldfülűek (Szegedi Tudományegyetem) Nane (Széchenyi István Egyetem), Ökopolice (Széchenyi István Egyetem), Moszatok (Miskolci Egyetem), Szörnyezet (Széchenyi István Egyetem), Árnika (Szegedi Tudományegyetem)

 

A nyolc szakmailag jól felépített előadás közül hosszas tanakodás után a zsűri az alábbi csapatokat díjazta:

3. helyezett: Hódok a mezőről (Szegedi Tudományegyetem) - nyereményük 3 x 35.000 Ft értékű biocsomag-utalvány

2. helyezett: Moszatok (Miskolci Egyetem) - nyereményük 3 x 100.000 Ft értékű öko-szállás- vagy kalandpark-utalvány

1. helyezett: Zöldfülűek (Szegedi Tudományegyetem) - nyereményük 3 x 130.000 Ft értékű bicikliutalvány

 

Köszönjük mindenkinek a segítséget, aki részt vett  a projekt lebonyolításában: Dr. Zilahy Gyulának és a Budapesti Corvinus Egyetemnek a szakmai munkát, a zsűritagoknak a zsűrizést, az aktivistáknak a segítő koordinációs munkát és a lelkesítést, az összes hallgatónak a versenyben való részvételt, a döntősöknek a megjelenést és a színvonalas szereplést.

A nyerteseknek pedig külön szeretnénk gratulálni az elért eredményért. 

 

A szervezők

------------------------------------------------------------------

10 csapat a döntőben

Kedves Játékosok!


Megvan a második forduló eredménye. A döntőbe jutott csapatok listáját itt látjátok.Gratulálunk az első tíz helyezettnek, és természetesen a többiek munkáját is nagyon köszönjük.

 

Az első három csapat minden tagja 25.000 Ft értékű túrabolt utalványt nyert a Trexpert Túraboltnál, amelyet az itt leírtak szerint lehet levásárolni.

 

A döntő időpontja: 2014. június 20. (8.00-20.00)

Helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem új épület (1093 Budapest, Közraktár u. 4-6.)

 

FONTOS: A továbbjutott csapatoknak kiküldünk egy levelet a részletekkel (szállás, ellátás, a döntő pontos menete), amely tartalmaz egy linket is. Kérünk mindenkit, hogy határidőig válaszoljon a kérdésekre a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében!

---------------------------------------------------------

Megvannak a témajavaslatok

Kedves Játékosok!

 

Kérjük, nézzétek a postafiókotokat, mert meg kellett hogy kapjátok a zsűri által jóváhagyott témajavaslatot. Ha esteleg nem találjátok (a spamben sem), jelezzétek az egykor2 (kukac) gmail.com címen a zsűrinek.

Jó munkát kívánunk a feladat kidolgozásához!

 

Segítségképpen ITT találjátok az első képzési anyagot a környezeti konfliktusokkal és a projektmenedzsmenttel kapcsolatosan.

----------------------------------------------------------

Megszületett a döntés az 50 továbbjutó csapatról

Kedves Csapatok!

 

A verseny zsűrije értékelte a beadott pályamunkákat és meghozta döntését, melynek eredményeképpen 50 csapat bejutott az EgyKör2 vetélkedő második fordulójába. Az első forduló eredményét a jobb oldali narancssárga sávban, a bejelentkezési felület alatt a „Verseny állása" menüpontban olvashatjátok.

Reméljük, hogy számos hasznos tapasztalatot gyűjtöttetek és sok mindent tanultatok is megoldásotok kidolgozása során. Kövessétek figyelemmel a későbbiekben is a verseny honlapját, hiszen hamarosan valamennyi regisztrált hallgató számára a verseny további fordulóit támogató képzési anyagok lesznek elérhetők. Köszönjük a munkátokat és a feltöltött megoldásokat!

A továbbjutó csapatoknak további jó játékot kívánunk.
Üdvözlettel: a szervezők

--------------------------------------------------------------

Elérhető a 2. forduló feladatkiírása

Kedves Csapatok!

 

Bejelentkezést követően a jobb oldali narancssárga sávban a „Feladatok" menüpont alatt elérhető a 2. forduló feladatkiírása, mely két szakaszból áll. Mielőtt elkezdenétek egy konkrét esetet részletesen kidolgozni, a zsűri május 9-ig egy rövid témaválasztási javaslatot kér, amivel kapcsolatos álláspontjáról május 13-ig kaptok visszajelzést e-mailben. Ebből értesültök arról, hogy a zsűri mely általatok megismert környezeti konfliktus részletes feldolgozását támogatja. Ezt követően május 30-ig kell elkészítenetek a megoldásotokat. A pontos feladatkiírás megismerése érdekében látogassatok el az EgyKör2 verseny honlapjának fent említett menüpontjához.

Jó munkát és sok sikert kívánunk!
Üdvözlettel: a szervezők

--------------------------------------------------------------

Információ az első forduló után


Kedves Csapatok!

Lejárt a héten az első feladat feltöltésének határideje. Köszönjük a munkátokat és a feltöltött megoldásokat! Örülünk, hogy ennyien velünk játszotok. :)
A zsűri már elkezdett dolgozni, az eredmények április végére-május elejére várhatóak.
A pontszámokat meg fogjátok találni a honlapon is (jobb oldalon a "Verseny állása" fül), és az első fordulóban legjobban teljesítő 50 csapatot e-mailen is értesíteni fogjuk arról, hogy továbbjutott a versenyben.

A mostani megoldások körül az első 10 leggyorsabb, és minimum 50 %-os teljesítést nyújtó csapat megkapja majd a 3 x 10.000 Ft értékű TÚRABOLT-UTALVÁNYt a Trexpert túraboltból.
Az utalványokat a helyi aktivistáknak juttatjuk el.

Kérjük, készüljetek rá, hogy az 50 bejutott csapattól a zsűri egy EGY OLDALAS TÉMAVÁLASZTÁSI JAVASLATOT fog bekérni. Ennek részleteiről a későbbiekben tájékoztatunk titeket.

És persze Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést! :)
Üdvözlettel, az EgyKör2 csapata

Köszönjük a részvételt, és további jó játékot kívánunk mindenkinek!

 

--------------------------------------------------------------

Meghosszabbított határidő

 

Kedves Egy-Kör2 résztvevők!


Köszönjük a számos beérkező megoldást.
Azok számára, akik mégis az utolsó pillanatra hagyják a feltöltést, és technikai problémájuk adódna a honlapon feltüntetett feltöltési segédlet elolvasása ellenére is, a feltöltési határidőt a hétvégére való tekintettel 2014. április 15. (kedd) délig meghosszabbítjuk.
Kérjük, hogy ne hagyjátok az utolsó órákra a megoldások feltöltését.

Üdvözlettel: a szervezők

       -------------------------------------------------------------

Itt az első feladat feltöltésének határideje!

Kedves Csapatok!

Hamarosan a hajrába érünk, és elérkezik az első feladat feltöltésének határideje: április 11. (éjfél). 
Kérjük, figyeljetek rá, hogy CSAK akkor tudjátok feltölteni a feladatot, ha
(1) a regisztrációkor MINDHÁROM csapattag kitöltötte a kérdőívet (ezt célszerű ellenőriznetek)
(2) és ha a feltöltéskor MINDHÁROM csapattag kitölti a második rövid kérdőívet is. 

Javasoljuk, hogy akinek megvan a megoldása, az töltse is fel, nehogy az utolsó pillanatban adódjon esetleg technikai probléma - annál is inkább, mert az első 10 leggyorsabb csapat, aki értékelhető feladatot küld be, 30.000Ft értékű TREXPERT-túrabolt-utalványt kap. Az utalványokról és azok beváltásáról ITT olvashattok. 

Várjuk a megoldásokat!
Kérdés esetén írjatok az info(kukac)gyereegykorre.hu oldalra, vagy informálódjatok a helyi aktivistától.

 

Ha gondotok van a feltöltéssel, kérjük olvassátok el az ALÁBBIAKAT

 

-----------------------------------------------------------------

Indul a játék!

 

Megjelent az esettanulmány-verseny első fordulójának részletes feladatkiírása.

Bejelentkezést követően (a jobb oldali menüsorban a felhasználónév és a jelszó beírásával) megismerhetitek az első forduló szabályait.

2014. március 13-ától (azt követően, hogy a csapattagok ismét kitöltenek egy rövid környezeti kérdőívet) már a végleges megoldásokat is feltölthetitek. A feladatfeltöltés 2014. április 11-e éjfélig lehetséges, de kérjük, figyeljetek arra, hogy a feltöltést az esetleges technikai nehézségek és a három rövid kérdőív kitöltése miatt ne hagyjátok az utolsó pillanatra!

 

Regisztrálni a feladat leadásáig, tehát április 11-éig lehetséges, de persze célszerűbb előbb - annál is inkább, mert a feladat kiírását csak a regisztrált csapatok láthatják.

 

Körözzetek a bicajotokért, hajrá mindenkinek! :)


------------------------------------------------------------------
Mi is az EgyKör 2? 

 

A 2009-2010-ben nagy sikerrel megrendezett Egy-Kör 1, vagyis az egyetemisták és főiskolások környezettudatossági vetélkedőjenek egyfajta folytatásaként 2013. október 1. és 2014. szeptember 30. között zajlik az Egy-Kör 2 – egyetemisták és főiskolások zöld (környezeti) esettanulmány versenye.

 

Ha szeretnétek

 • jó csapatban együtt dolgozni
 • egymással versenyezni
 • többet tudni a környezeti konfliktusokról az egyetemeteken és a tágabb környezetetekben
 • beszélgetni arról, hogy kinek ki lehet az érdeke egy-egy 
 • és nem utolsó sorban 130.000 Ft-os bringákat, 100.000 Ft értékű szállás-, 30.000 Ft-os biocsomag-, és egyéb túrabolt-utalványokat nyerni, 
akkor regisztráljatok, versenyezzetek, és nyerjetek!

Várunk mindenkit szeretettel az intézményi roadshow-kon, és az online versenyben!


Kérdéseiteket az info (kukac) gyereegykorre.hu címen tehetitek fel, illetve keressétek intézményetekben a helyi koordinátort. 


A verseny menete

 • 2014. február 15-étől lehet regisztrálni a honlapon 3 fős csapatokkal.
 • Az első feladat március 13-án kerül kiírásra  a honlapon- az utolsó roadshow időpontja után. Addig lehet tanulmányozni a háttéranyagokat. ehhez kis segítség itt található. 
 • Az első feladat leadási határideje április 11-e lesz. A beérkezett pályázatokból az 50 legjobb megoldás jut tovább a második fordulóba. 
 • A második fordulóba jutott 50 csapatnak lehetősége lesz online képzésen részt venni környezeti a második feladat megoldásához.
 • A harmadik fordulóba már csak a legjobb tíz csapat kerül be; számukra Budapesten rendezünk egy egész napos döntőt a nemzetközi esettanulmány-versenyek mintájára. Ők a döntő előtt (2014. június) célzott online képzést kapnak környezeti menedzsment, környezetjog, és környezeti kommunikáció témában, hogy plusz tudással felvértezve állhassanak kiegymással a személyes döntőn. 

  FONTOS: Mind a csapatregisztrációhoz, mind a feladatok feltöltéséhez rövid online kérdőíveket kell kitöltenie a csapat mindhárom tagjának. Kérünk titeket, hogy ezzel a plusz pár perccel minden esetben számoljatok. 

 

 

 


  Jognyilatkozat Versenyszabályzat Zsűri Kapcsolat
  © IFKA - Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft 2013.
KEOP 6.1.0/B/ 11-2011-0147